2012-06-15 15:34:14• hírek • Póti Orsolya

Orvosi konferenciának ad otthont Szatmárnémeti

A Szatmári Orvosi Kamara és a Szatmári Urológiai Egyesület az Országos Orvosi Kamara támogatásával idén is megszervezte azt az orvosi konferenciát, melynek keretében az érdeklődők június 15-16. között közel negyven előadást hallhatnak a legfrissebb urológiai kutatások, valamint a húgyúti és prosztata betegségek kapcsán.

Az immár második alkalommal megrendezett Szatmári Urológiai Napok június 15-én, péntek reggel ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a „Dinu Lipatti" Filharmóniában.

A megnyitón jelen volt Eugeniu Avram prefektus, aki elsőként köszöntötte a résztvevőket és gratulált a konferenciához, amely szerinte majd sokban hozzájárul, ahhoz, hogy a szatmári, illetve a Szatmárnémetibe érkező páciensek komoly ellátásban részesüljenek.

A nemzetközi konferencia megnyitóján továbbá jelen volt Nits János városi tanácsos, Dr. Bumbulut Calin, a Szatmári Orvosi Kamara elnöke és az országos kamara alelnöke, Adrian Marc, a Szatmár Megyei Kórház vezetője, Anca Maurer, a Szatmár Megyei Gyógyszerész Kamara vezetője, és nem utolsósorban dr. Rumelia Koren, a Tel Aviv-i Orvosi Egyetem professzora, aki Szatmárnémetiből jutott ki külföldre.

A konferencia első napján 14 előadás hangzott el több szesszióban. A kolozsvári, szatmári, nagyváradi és a külföldről érkező szakorvosok többek között a prosztata betegségek vizsgálatáról és kezeléséről, ennek keretében a prosztatarák kezeléséről beszéltek.

A rendezvény június 16-án, szombaton további előadásokkal várja az érdeklődőket az Aramia Étteremben. A negyedik és egyben utolsó szesszió 9.00-12.00 óra között zajlik, ennek keretében a Szatmár Megyei Kórház urológusai is tartanak előadást, végezetül pedig bemutatják a kórház urológiai osztályát. A konferenciát Dr. Ioan Coman, a szimpózium tiszteletbeli elnöke zárja.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: